søndag den 28. august 2011

Lidt status fra min side....

Nu har jeg været i gang siden 25. juli med min kostomlægning her i anden omgang og det går rigtig godt og jeg har tabt 4 kilo. :-)
Skulle lige på sporet igen...
I starten skulle jeg lige omstille mig selv til at lave kulhydratfattig mad igen, handle ind så jeg havde de ting der altid skal være der til LCHF kost og i det hele taget begynde at planlægge min kost igen. Jeg genlæste LCHF på 3 minutter som man også kan finde på min Samlet Linkside,
Jeg fandt også et nyt site hvor lægen Dr. Andreas Eenfeldt (Kostdoktorn) der har skrevet en rigtig god begynder guide i LCHF. Den beskriver også på en meget forståelig og sammenfattet måde selve teorien omkring LCHF.

Det at vi reelt er designet til at spise som vores forfadere gjorde det som jægere og samlere, kød og fisk og ind imellem bær, rødder og nødder. Vores gener har ikke ændret sig meget siden dengang, men det har vores kost, med tilføjelse af mel og stivelse da vi blev landmænd og med industrialiseringen for 100-200 år siden kom sukkeret.
I 1700 tallet var sukker en sjældenhed man fik måske gennemsnitlig 100g om året per person i dag er tallet mellem 40 til 60 kg per person... Ja det er vildt!!!

Fra evig behov for at putte noget spiseligt i mundet og sødetrang til...
Ikke at tænke på mad eller søde ting og at opdage når man tilfældigt lige ser en pose lakrids ægtefællen har liggende på bordet, og så bare tænker...hmm det har jeg ikke lyst til...
Og "øh skal du ikke snart have frokost"... ikke bemærket af mig men min bedre halvdel... nå jo eller "næ jeg er faktisk ikke sulten endnu". Meget mærkelig og vidunderlig dejlig.
En anden gevinst som er blevet nævnt af flere... maven falder til ro! Da jeg læste om det inden jeg startede kulhydratfattigt, tænkte jeg hvordan min mave føltes normalt... jeg har aldrig haft de store problemer, kunne selvfølgelig være oppustet indimellem men ellers mente jeg ikke jeg havde problemer med det.
Men hold da op hvor kan jeg mærke forskel...den falder vitterlig til ro.

Så er ferien snart slut...
Prøv at tænk...det er min første sommerferie hvor jeg har tabt mig og ikke som det plejer at man tager ekstra på... :-) fordi man skal lige have det ekstra hyggeligt, spise is hver dag, nyde et par glas vin, luksus morgenmad med rundstykker osv. og alt det man ellers havde lyst til og synes man nu havde fortjent fordi det ferie. Og fair nok at det hørte til i ferien førhen, problemet var jo reelt dagligdagen hvor der blev til for meget "ferieargtig".
Har jeg så ikke gjort hvad jeg har lyst til i denne ferie... nu bare med LCHF kost... jo det har jeg faktisk...
Vi har fået en masse god mad og jeg har haft tid til at finde en masse nye opskrifter. Grillet hvis vejret var med os. Jeg har, hvis jeg har haft lyst, taget et par glas vin om aftenen og gjort det med god samvittighed. Super morgenmaden, med bacon og æg, omletter eller min nyefundne tyrkiske redning. Jeg har haft tid til at bage og afprøve nye ting der også.
Som knas har jeg spist nødder og helt sikkert alt for mange og ind imellem et stykke 70% chokolade.
Så alt i alt super dejlig ferie hvad mad angår og der var derfor en masser af energi til at få lavet en del småprojekter ved huset også... den eneste klage jeg har er.... VEJRET regn og regn og atter regn!!!2 kommentarer:

 1. HEJ!
  =)

  Hittade precis din blogg.. kul när man upptäcker ännu en vikt/mat-blogg =)

  Jag är en 27-årig tjeja som har 30 kilos övervikt. Äter enligt LCHF sedan några veckor. Mår jättebra och har INGA planer på att ändra min kost.
  Har jojo-bantat ca 8 år, och det har resulterat i +30kg.
  Har som sagt ca 30 kilo jag vill gå ner, men huvudsaken är att jag äter gott och mår bra!
  =)

  Vem är du?

  Kika gärna in hos mig..

  EMMA

  SvarSlet
 2. Hej Emma!
  Tak for din kommentar, jeg har været forbi din fine side og skrevet lidt der :)
  Din historie ligner meget min jeg har bare været det en 10 år længere...

  Randi

  SvarSlet